Basket a florbal za námi

04.04.2013 10:23

Večerní basketbalový turnaj 3 na 3

Horní hala KTV patřila ve středu od 18 hod basketbalistům. Oproti dlouhodobé lize se turnaj hraje na jeden koš 3 na 3. Převážně právě hráči z basketbalové ligy si každý semestr rádi odskočí zahrát streetball, ikdyž ne přímo na ulici. Celkem 12 týmů bojovalo ve 4 skupinách po 3, přičemž z každé skupiny postoupily 2 týmy do závěrečného pavouka. Ve finále se nakonec setkal Tyč Tyč Tým, složený z obhájců titulu z minulého semestru jen s novým jménem týmu a proti nim nováčci z YEAH. V napínavém zápase hraným do 15ti bodů rozhodli za stavu 13:13 dvěma rychlými koši o vítězství kluci z Tyč TYč Týmu a obhájili titul. Třetí příčka patřila týmu Just Play, který přehrál Grammy´s Crew.
V přestávkách turnaje se odehrávaly soutěže o nejlepšího střelce a také smečařská soutěž Slam Dunk Contest. Obě tyto programové vložky vyhrál Libor Švandrlík, když ve finále smečování přeskočil svého spoluhráče a získal nejvyšší hodnocení od poroty, a pak ještě proměnil 9 z 15 vystřelených trojek. Jako první v historii večerního turnaje v basketu si tak připsal hattrick, když vyhrál všechny vypsané soutěže.
Kompletní výsledky z turnaje s odkazem na fotografie najdete na webu https://vecerniturnaje.webnode.cz/vysledky/.

 


Večerní florbalový turnaj

Nejoblíbenější večerní turnaj je bezpochyby ten florbalový. Při kapacitě 10 týmů projevilo zájem zúčastnit se celkem 15 družstev. Přednost však dostaly jen ty nejrychlejší přihlášky.
Zavedený systém dvou skupin po 5ti týmech z nichž postoupí hned 4 nejlepší do čtvrtfinále dává šanci na medaili i týmům, kterým se zápasy v základní skupině příliš nepovedou. Těsné výsledky v obou semifinále i v zápasech o 3. místo a finále, nasvědčovaly o celkové vyrvovnanosti týmů. Finále nakonec vyhráli L.A. DicKings, kteří celý turnaj odehráli jen v 6ti hráčích, tedy bez střídání,  poměrem 1:0 proti Squadře West. Na třetím místě doplnili medailisty hráči z Cheese Cheese Jaxviň.
Kompletní výsledky a odkaz do fotogalerie jsou na našem webu https://vecerniturnaje.webnode.cz/florbal/vysledky/.