V Harcově dostanou šanci sportovní šílenci

23.01.2012 17:36
 

Volejbal, stolní tenis, golf, střelba na basketbalový koš a jízda na rotopedu. To všechno budou muset zvládnout účastníci pětiboje smíšených dvojic. "Tento mix pro opravdové šílence se bude konat v úterý 13. prosince od 18.00 hodin v hale TUL na Harcově," stojí na stránkách Akademického sportovního centra.

Pořadatel akce Michal Bystrianský T-UNI řekl, že v naprosto ojedinělém turnaji zůstává volné místo již pouze pro jedinou dvojici. "Měli jsme už plno, ale dvě dvojice se odhlásily. Do pondělních 11:30 se přihlásila jedna nová," dodal Bystrianský. Do organizačně náročného turnaje se ´vejde´ 24 párů a kolbištěm pro jejich výkony se stanou harcovská dolní hala a herna stolního tenisu.

Dvojice vyšlou na basketbalové koše celkem 40 střel. Muži mají 20 pokusů ze zhruba šesti metrů a ženy 20 ran ze značky, vzdálené od koše asi pět metrů. Při golfu se bude chipovat a patovat. Na rotopedu pošlapou závodníci tři minuty a změří se jim ujeté kolometry a metry. Volejbalová utkání proběhnou na ´deblovém´ hřišti. Sety skončí na 15 bodech. V základních skupinách se bude hrát na dva sety, v bojích play off na dva vítězné sety.

Stejný systém čeká dvojice i v pingpongovém turnaji. Sety však samozřejmě končí na 11 bodech. V každé disciplíně mohou nejlepší smíšené páry získat 40 bodů.