Pětiboj byl plný potu i něhy

01.02.2012 15:00
 

Ani ne dva měsíce a rovných pět nočních sportovních akcí. Takovou úctyhodnou bilanci má sebou univerzitní hala v Harcově. Pořadatelé z Akademického sportovního centra zvládli od 18. října do 13. prosince turnaje ve florbalu, futsalu, basketbalu, volejbalu a jako zákusek na závěr si dali tento týden pětiboj smíšených dvojic.

 Do pětiboje nastoupily dvojice všestranných sportovců na vysoké úrovni, tak i vysloveně rekreační typy. Všechny disciplíny provázel duch fair play, nikdo se s nikým nehádal o sporné míče a hala byla plná úsměvů. A protože některé páry spolu očividně ´chodí´, došlo po vyhraných míčích i na polibky. Aby také ne, když se týmy nesly názvy Na (s)ex!, Bílá Koťata, Prdelky či Kachničky.

 Pětiboje smíšených dvojic se zúčastnil rovněž pár zahraničních studentů naší univerzity JosaFosa. Tvořili ho Ivan Mokan a Maryna Ivanchenko. Vyhráli turnaj v pingpongu. V harcovské hale se večer a v noci 13. prosince utkalo celkem 21 párů. Tři přihlášené týmy se bohužel nedostavily a jejich zápasy se musely kontumovat.

 V soutěži sportovní všestrannosti kraloval pár Pod kloboučkem

 Ostatní dvojice si ale i tak užily pohybu ažaž. Na rotopedu šlapaly tři minuty a soutěžily, kdo ujede větší vzdálenost. V pingpongu čekaly nejlepší páry ze základních skupin boje play off a celkový vítěz i poražený finalista odehráli pět utkání. Odpočinkovou disciplínou byl pouze golf, při němž se patovalo a chipovalo.

 Střelba basketbalových šestek (pro pány) a pětek (pro dámy) taky nevypadala extra náročně, ale zkuste si poslat míč na koš po dvou volejbalových zápasech, když se vám z nich ještě klepou únavou nohy. Účastníci pětiboje se nejvíc zpotili právě při volejbalovém deblu. I v něm čekalo týmy na medailových pozicích pět těžkých střetnutí.

 Vítězem pětiboje se stal pár Pod kloboučkem, vytvořený Ivou Ackermanovou a Matějem Drechslerem. Druhé místo si vybojoval tým Alzheimers A ve složení Iva Chramostová a Karel Bartůněk. Třetí příčka patřila dvojici Svačiny, v níž se spojili Veronika Kotroušová a Marek Nesvačil. Výsledky pětiboje najdete na adrese: https://vecerniturnaje.webnode.cz/a5ti-boj/vysledky/ Ke zdaru akce přispěli sponzoři - Bílí Tygři Liberec i zakladatelé projektu Začni z golfem.

 Kromě večerních turnajů běží v akademickém roce 2011/12 také čtyři vysokoškolské ligy - florbalová, fotbalová, basketbalová a volejbalová. "Pokud vím, tak jenom čtyři vysoké školy v České republice nabízejí studentům tolik sportovních aktivit jako Technická univerzita," řekl T-UNI ředitel Akademického sportovního centra Michal Bystrianský. "Ale nikde jinde nemají čtyři dlouhodobé soutěže jako my." Řada studentek a studentů TUL zvládla letos více nočních turnajů a navíc hraje v harcovských ligách.