T-UNI: Halu TUL rozduněly futsal a basketbal

03.11.2011 12:29

Hned dva večerní turnaje v atraktivních míčových sportech opanovaly sportovní halu TUL v Harcově. V úterý 1. listopadu se tam spolu utkalo celkem 19 týmů - deset z nich hrálo futsal a dalších devět basket. Navzdory tvrdé konkurenci televizního přenosu z Ligy mistrů mezi Plzní a Barcelonou se v hledišti nad oběma palubovkami vystřídalo zhruba 150 diváků.

"Futsalový turnaj vyhrály FC Křupky. Porazily 2:0 Slavii TU Liberec, která hraje druhou nejvyšší českou futsalovou ligu," řekl T-UNi pořadatel turnajů Michal Bystrianský z Akademického sportovního centra (ASC). Korunu krále střelců získal Jakub Krasnický z mužstva Slavia TU.

"Boje ve dvou základních skupinách byly velmi vyrovnané a o postupujících do play off rozhodovalo až skóre ze vzájemných utkání," upozonil Bystrianský. V bitvě o třetí místo si poradilo mužstvo Demižon s týmem Natočíme porno až v penaltovém rostřelu. Demižon v něm zvítězil 2:0. V normální hrací době skončilo střetnutí o bronz 1:1.

Kompletní výsledky futsalové turnaje jsou na https://vecerniturnaje.webnode.cz/futsal/vysledky/

Basket vyhráli streetballoví specialisté Xtream Ballers

Na turnaj v basketbalu se přihlásilo deset týmů, jeden ale nedorazil. Nehrál se klasický ´pětkový basketbal´ a tříčlenná družstva se střetla na zmenšených streetballových hřištích s jedním košem.

Do play off se dostaly stejně jako ve fotbale čtyři nejlepší týmy z každé skupiny. Finále mělo skvělou úroveň, poněvadž se proti sobě postavilo družstvo ´To je jedno´, složené z borců z prvoligových Kondorů Liberec, a tým Xtream Ballers. Tvořili ho účastníci české streetballové ligy - a ne ledasjací. V prestižní soutěž se řadí mezi hvězdy.

Svou kvalitu prokázali Xtream Ballers i v duelu s ´To je jedno´, a zvítězili 15:11. Třetí místo si vysloužily SkA Hvězdy z orbitu, když zdolaly 11:8 další tým z cukrovinkovou příchutí - Lentilky. Výsledky basketbalového turnaje jsou nahttps://vecerniturnaje.webnode.cz/vysledky/

V přestávkách mezi utkáními se rozhořelo klání o nejlepšího střelce trojek. Nejlepší ruku měl Jakub Brabec, ve finále nasázel do koše sedm z 15 pokusů.

"Za věcné ceny děkujeme tradičním sponzorům, jimiž byli Bílí tygři Liberec, Isoline, poháry Bauer a restaurace Žito," dodal Bystrianský.

TEXT: Miloslav Lubas

 

Originální článek najdete na T-UNI