T-UNI: První sportovní noc na TUL byla florbalová

25.10.2011 12:17

Univerzitní večerní turnaje vstoupily do svého dalšího ročníku florbalem, ale také úplně novými webovými stránkami. Najdete je na adrese: https://vecerniturnaje.webnode.cz/

Florbalový turnaj vyhrálo minulý týden studentské družstvo Boobs & Nipples před týmy Ztlučhuby a Démoni. Boobs & Nipples zvítězili ve finále 2:0 a odnesli si pohár, věcné ceny a poukázky na konzumaci od sponzorů, jimiž byli Bílí Tygři Liberec, sportovní poháry BAUER, restaurace Žito, a ISOLine. T-UNI to řekl Michal Bystrianský z Akademického sportovního centra TUL.

"Do turnaje se přihlásilo 10 družstev. Rozdělili jsme je do dvou skupin a v základní části se odehrálo neuvěřitelných dvacet zápasů," dodal Bystrianský. Čtyři nejlepší týmy z každé skupiny postoupily do čtvrfinále play off. Tam překvapivě zdolala triumfátory ze základních skupin družstva, která skončila až čtvrtá, a do vyřazovacích bojů se dostala s odřenými ušima.

Florbal je na TUL asi nejpopulárnější sport

Turnaj skončil až po půlnoci a bojovaly v něm ještě týmy WC Squadra Harcova Sukmisstři, TUpLáci, STF Tempish, Cože?!, Děravý hokejky a Vesmírný vokurky. "Ukázalo se, jak velký zájem je mezi studenty technické univerzity o florbal," uvedl Bystrianský. V dlouhodobé Harcovské florbalové lize se střetává 32 týmů - o dva více než v Harcovské fotbalové lize.

Další večerní turnaje - futsalový a volejbalový - začnou v úterý 1. listopadu v 18.00 a protáhnou se až do středečních 01:00. Míče budou dunět o palubovky v dolní a horní hale TUL. Večerní volejbalový turnaj proběhne v úterý 29. listopadu a na 13. prosince chystá Akademické sportovní centrum pětiboj.

"Není ještě jasné, jestli se nám ho podaří udělat. Je organizačně hodně náročný," upozornil Bystrianský. Pokud by se vše podařilo, tak by smíšené chlapecké a dívčí dvojice soupeřily ve volejbalu, v pingpongu, v jízdě na spinningovém kole, v házení na basketbalový koš a ve střelbě na fotbalovou branku.

Miloslav Lubas

 
   

Originální článek najdete na stránkách T-UNI